Yoga

Algemene informatie

Hatha yoga, wat betekent dat eigenlijk? Het woord hatha komt uit het Sanskriet. Ha betekent hierin zon en tha betekent maan. De betekenis van het woord yoga is juk of verenigen. Van de vele tegenpolen die wij op aarde vinden (denk aan man/vrouw, inademen/uitademen, links/rechts, geest/lichaam) worden ook de zon en de maan als elkaars tegenpolen gezien.

Yoga is een manier om evenwicht en verbinding te brengen tussen de verschillende energieën die in een ieder verborgen zitten. Een hatha yogales bestaat uit diverse staande, zittende en liggende houdingen (asana’s). Ook ademoefeningen en korte meditatieoefeningen horen bij de les. Als afsluiting is er altijd een eindontspanning.

Regelmatige yoga beoefening bevordert de kracht en souplesse van het lichaam, ondersteunt de ademfunctie en draagt bij aan een positieve geestelijke ontwikkeling.

Na de les is er gelegenheid om een kopje thee te drinken.

Over de docent

Mijn naam is Karina Lander en sinds 2013 geef ik yogalessen in Voorschoten. Mijn docentenopleiding heb ik gevolgd bij Saswitha opleiding voor yoga en wijsbegeerte in Bilthoven. Sinds 2015 ben ik lid van de Vereniging Yogaleerkrachten Nederland. Regelmatig volg ik nog lessen en workshops om mijn kennis bij te spijkeren en up to date te houden.

Mijn motto: Yoga is the art of living, not the art of perfect poses.

Data en tijden

Dinsdagochtend van 10:00 tot 11:30 uur, vanaf september

Informatie en aanmelding

Karina Lander-Borg
Telefoon 071-5617401
e-mail: info@yoga-aandevliet.nl
website: www.yoga-aandevliet.nl

Kosten

Een proefles is gratis, daarna is de prijs € 10,00 per les.
Het lesjaar is verdeeld in 3 periodes, t.w. september t/m december, januari t/m maart, april t/m juni.
Betaling geschiedt per periode. In de schoolvakanties is er geen les.


Locatie

Boerderij Oud Woelwijck, Essenlaan 3, 2251 AS Voorschoten
Voor route klik hier