Natuurfotografie

Natuurfotografie, zien en beleven

Docent: Pieter de Vries

Algemeen

  

Landschappen, flora, fauna, kunstzinnige structuren en patronen zijn voor natuurfotografen een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zijn jouw foto’s jouw zoektocht naar visueel eerbetoon aan de natuur, naar momenten van geluk, of jouw beleving van onbereikbare perfectie?

Het maken van mooie foto’s begint met goed zien. Genieten en kijken staan voorop. Kun je fotografisch kijken en creatief denken, dan is je kans om bijzondere foto’s te maken veel groter.

De kunst van goed kijken, is deels talent, deels training. Ik train je met maandelijks wisselende fotothema’s om je persoonlijke visie, interpretatie en creativiteit aan te spreken. Gezamenlijk doel is jouw foto’s onderscheidend te maken in compositie, in originaliteit, creativiteit, perspectief, licht en kleur. Apparatuur is dan ondergeschikt.
Met interactieve discussies ontdek en ontwikkel je je eigen stijl, voorkeuren en fotografische identiteit.
Jouw persoonlijke invulling van mijn maandelijkse fotothema’s deel je met voldoening en leerzaam plezier met je medecursisten in de oergezellige en monumentale ambiance van Creativiteitscentrum Oud-Woelwijck.

Fotothema’s

Met mijn fotothema’s inspireer ik je om jouw fotografische creativiteit en originaliteit te ontdekken en te ontwikkelen. Het zien van foto’s met onderling verschillende invulling en interpretatie werkt stimulerend. Ook elkaar met respect inspireren meer uit ieders fotografische inzichten en technieken te halen kenmerkt mijn cursus natuurfotografie.

Nabewerking estafette

Nabewerken is grotendeels subjectief. Begint bij gekozen compositie en verschilt per fotograaf. De één is er onbekend of terughoudend mee, de ander zeer ervaren. Per toerbeurt (estafette) vraagt een cursist een medecursist zijn/haar foto te bewerken. De volgende lesavond vergelijken en bespreken ze beide nabewerkingsresultaten.

 


Data 2018 / 2019

2018: 17 september, 29 oktober, 19 november en 17 december.

2019: 14 januari, 18 februari, 18 maart, 15 april en 13 mei.

Tijden:

14.00 uur – 16.30 uur óf
19.30 uur – 22.00 uur

Cursusgeld:

€ 150,00, incl. koffie, thee en hand-outs.

Informatie en aanmelding:

pdevries47@gmail.com of tel. 06 41 846 980


 

Natuurfotografie