Schrijf je eigen boek

Docent: Stephan Molier

Schrijf je eigen boek is een cursus van 10 lessen. We behandelen iedere week de belangrijkste elementen om je eigen boek te kunnen schrijven. Je gaat een kort verhaal schrijven en na afloop van de lessen kun je aan de slag met het schrijven van je eigen boek. Aan het eind van iedere les krijg je een schrijfopdracht die je kunt maken. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste elementen die we in de 10 lessen gaan behandelen.

Plot
Als je een boek wilt schrijven heb je een idee nodig voor een plot. Het plot is een korte beschrijving van de kern van je verhaal.

Outline
Als je het schrijfproces overzichtelijk wilt houden heb je een outline nodig. Een outline is een overzicht van alle scenes die in je verhaal zitten.

Personages
Een goed verhaal kan niet zonder goede personages. Als je interessante personages wilt maken heb je karakterprofielen nodig.

Wereld
De wereld waar je verhaal zich afspeelt heeft invloed op de personages. Als je een interessante wereld voor de lezer wilt creëren heb je een beschrijving van deze wereld nodig.

Vertelperspectief
Om een verhaal goed te kunnen vertellen moet je weten wie de verteller is. Je kunt schrijven in de ik-vorm, de hij/zij-vorm of in de vorm van de alwetende verteller. Je kunt er ook voor kiezen om vanuit meerdere perspectieven te schrijven.

 


Cursusinformatie

Cursus van 10 lessen

Startdatum: 9 oktober 2019

Tijd: 20.00 – 22.00 uur

 

Informatie en aanmelding

Docent: Stephan Molier

06 14 38 44 55

M: info@greatscheme.nl

W: www.greatscheme.nl


Kosten

€  149,95 euro


Locatie

Boerderij Oud Woelwijck, Essenlaan 3, 2251 AS Voorschoten
Voor route klik hier